Pro krásu i zdraví

Přírodní kosmetika nabízí nespočet produktů, které se uplatní v péči o krásu i zdraví. Zde najdete některé z nich. Nechte se inspirovat!
  • Pupalkové pleťové sérum V článku o pupalkovém oleji jste se mohli dozvědět o tom, jak je tento mimořádný panenský olej prospěšný pro ženský organismus. Při vnitřním i vnějším užití je mj. také zdrojem ...
    Posted Nov 3, 2016, 6:54 AM by admin _
  • Skořicový gel proti celulitidě Celulitida je problémem mnohých žen. Pomocníky, které mohou potlačit její projevy, přitom nacházíme v přírodě. Jedním z nich je jistě skořice, která má prohřívací a prokrvující působení. Skořice navíc skýtá ...
    Posted Nov 3, 2016, 6:19 AM by admin _
  • Ajurvédský nimbový olej Ajurvéda je tradiční indickou medicínou s tisíciletou tradicí. Praktikuje se jako léčebný systém v Indii, ajurvédské procedury se však začínají objevovat i v našem západním světě – vždy je jejich účinnost ...
    Posted Nov 3, 2016, 5:57 AM by admin _
  • Cukrová pasta - depilace i pro citlivou pokožku Depilace cukrovou pastouDepilace cukrovou pastou patří k těm nejstarším způsobům depilace, která dnes zažívá renesanci. Cukrová pasta se stává stále oblíbenější metodou depilace především proto, že šetrně odstraňuje chloupky ...
    Posted Jul 3, 2016, 12:19 PM by admin _
  • Posilující sérum na vlasy s tamanu olejem Co to je tamanu olej a odkud vlastně pochází? Panenské oleje se tradičně užívají v péči o krásu a zdraví. Mezi rostlinnými oleji lisovanými ze semen léčivých bylin a rostlin ...
    Posted Jul 3, 2016, 12:05 PM by admin _
Showing posts 1 - 5 of 7. View more »

Pupalkové pleťové sérum

posted Jul 25, 2013, 6:50 AM by admin _   [ updated Nov 3, 2016, 6:54 AM ]

V článku o pupalkovém oleji jste se mohli dozvědět o tom, jak je tento mimořádný panenský olej prospěšný pro ženský organismus. Při vnitřním i vnějším užití je mj. také zdrojem ženské krásy. 
Nyní si představíme pupalkové sérum, které pochází z dílny Weleda.
Pupalkové sérum

Pupalkové zpevňující pleťové sérum

Zpevňující pleťové sérum je založené na regeneračních schopnostech pupalkového oleje. A nejenom jeho. Obsahuje také další aktivní látky, které se starají o hydrataci, zklidnění a regeneraci pleti.
Pupalkové sérum tak slibuje oživení zralé pokožky. Vyhlazuje vrásky, aktivuje přirozenou obnovu pleti. Posiluje strukturu pleti, zlepšuje elasticitu a zpevňuje kontury obličeje.
Zanechává pocit oživené pleti, pokožka po ošetření působí pevnější, sjednocuje se také její zabarvení.

Aktivní látky:
  • aloe vera (šťáva)
  • proskurník lékařský - výtažek z kořene 
  • pupečník asijský - výtažek
  • olej z ořechů sacha inchi
  • pupalkový olej

Kde koupit pupalkové sérum?


Skořicový gel proti celulitidě

posted Jul 25, 2013, 6:42 AM by admin _   [ updated Nov 3, 2016, 6:19 AM ]

Celulitida je problémem mnohých žen. Pomocníky, které mohou potlačit její projevy, přitom nacházíme v přírodě. Jedním z nich je jistě skořice, která má prohřívací a prokrvující působení. Skořice navíc skýtá výraznou kořenitou vůni. Aromatické koření je základem skořicového gelu, avšak aktivační působení slibují i další přírodní ingredience.

Skořicový aktivační gel Aroma Derm (Zell Aktiv)

Skořicový gel obsahuje skořicový olej, který velmi rychle dokáže aktivovat buněčnou regeneraci. Užívá se ke každodenní péči o pokožku - především proti celulitidě. Nabízí osvěžující, lehce vstřebatelnou konzistenci.

Nejenom díky skořici, ale také dalším aktivním látkám jako je aloe vera, mateřídouška, jojobový olej nebo vitamín E slibuje rychlou aktivaci buněčné regenerace.
Skořicový gel proti celulitidě

Aktivní látky:
  • skořicový olej
  • aloe vera
  • mateřídouška
  • bříza
  • okurka
  • vitamín E
  • jojobový olej
  • sójový olej

Použití skořicového gelu proti celulitidě

Gel se užívá na pokožku na stehnech a hýždích proti celulitidě. Nejlépe se aplikuje vmasírováním do problematických míst. Měl by se aplikovat několikrát denně, vždy nechat krátce působit. Pokožka na gel reaguje mírným zarudnutím - to svědčí o zvýšeném prokrvení, aktivaci lymfy a výsledném efektu. Mírně dráždí pokožku, což je žádoucí.
Pro maximální efekt doporučujeme zvýšit příjem tekutin. Zbavit se celulitidy vyžaduje detoxikaci tkání, to je bez vody nemožné.
V rámci programu proti celulitidě se vyplatí také nejrůznější formy pohybu a cvičení. Pokud cvičíte, aplikujte skořicový gel také před cvičením. 
Gel lze užívat také v kombinaci s kompresními kalhotami.

Kde koupit skořicový gel?


Ajurvédský nimbový olej

posted May 24, 2012, 8:24 AM by admin _   [ updated Nov 3, 2016, 5:57 AM ]

Ajurvéda je tradiční indickou medicínou s tisíciletou tradicí. Praktikuje se jako léčebný systém v Indii, ajurvédské procedury se však začínají objevovat i v našem západním světě – vždy je jejich účinnost ověřena celými generacemi Indů.

Základem ajurvédského léčení je užívání bylin, koření, úprava životosprávy a masáže. Specifikem ajurvédským masáží je pak užívání olejů – v podstatně větším množství než při klasických masážích.

Mezi nejužívanějšími ajurvédskými oleji najdeme sezamový olej, mandlový olej, ricinový olej nebo kokosový olej. Ajurvédská medicína užívá i vzácný nimbový olej z posvátného indického stromu neem, česky zaderachu indického (Melia azadirachta).

Nimbový olej

Nimbový olej jako přírodní antibiotikum


Nimbový olej (neem olej)
 působí jako přírodní antibiotikum, obsahuje složky jako nimbin, azadirachtin aj., které jsou účinné proti mikrobům. Ničí viry, bakterie, plísně i nejrůznější parazity. Významný je i obsah antioxidačního vitamínu E.

Díky svému cennému složení skýtá nimbový olej antibakteriální a antivirové vlastnosti, užívá se při léčení infekčních kožních nemocí jako jsou opary aj. Je prospěšný při akné, odstraňuje kožní ekzémy. Pomáhá také léčit kožní plísně.

Neem olej působí proti stárnutí pokožky, zlepšuje pružnost pokožky a zjemňuje ji. Dá se jednoduše přimíchat do běžného krému či pleťového oleje. 

Pozor – vůně nimbového oleje s výrazným česnekovým nádechem nemusí být každému příjemná. I proto se nimbový olej míchá s dalšími, voňavými rostlinnými oleji nebo esenciálními olejíčky užívanými v aromaterapii.


Nimbový olej proti parazitům

Nimbový olej dokonce odpuzuje hmyz. Dá se využít ředěný jako přírodní repelent. Údajně pomáhá i proti vším. Stačí pár kapek oleje vmíchat do klasického šamponu. Šampon pak bude působit proti vším, uleví při svědění, pomůže s lupy.

Neem olej se jako repelent dá použít i pro domácí mazlíčky. Údajně chrání před kožními parazity (klíšťata, blechy, vši, roztoči aj.) psy, také koně, hovězí dobytek a jiná domácí zvířata. Olej však není vhodný v případech, kdy hrozí, že ho zvíře olíže. 

Nimbový olej je určený pouze pro vnější užití!


Kde koupit nimbový olej?

100% nimbový olej, lisovaný za studena, zakoupíte v eshopu PROZDRAVI.CZ tady


Cukrová pasta - depilace i pro citlivou pokožku

posted May 24, 2012, 7:57 AM by admin _   [ updated Jul 3, 2016, 12:19 PM ]

Depilace cukrovou pastou

Depilace cukrovou pastou patří k těm nejstarším způsobům depilace, která dnes zažívá renesanci. Cukrová pasta se stává stále oblíbenější metodou depilace především proto, že šetrně odstraňuje chloupky a hodí se tak i pro citlivou pokožku a intimní partie těla.

Depilace cukrovou pastou je vysoce účinná, rychle a pohodlně odstraňuje chloupky až na 6 týdnů. 

Přitom není spojena s podrážděním pokožky či zarůstáním chloupků – to proto, že cukrová pasta je čistě přírodním produktem.

Depilační cukrová pasta
Cukrová pasta BioEpil

Cukrová pasta z dílny českého výrobce přírodní kosmetiky Purity Vision je navíc obohacena o antibakteriální tea tree oil, heřmánkový extrakt a růžovou vodu.

Depilační cukrová pasta s tea tree, heřmánkem a růžovou vodu zmírňuje podráždění pokožky a také zarůstání, protože odstraňuje pouze chloupky a odumřelé buňky. Při depilaci cukrovou pastou nejsou strhávány i okolní tkáně. Tato metoda je tedy méně bolestivá než ostatní formy depilace.

Depilační cukrová pasta s tea tree, pečujícím heřmánkem a růžovou vodou se hodí jak pro profesionální využití, tak pro domácí depilaci

Chcete cukrovou pastu vyzkoušet?

Zakoupíte ji v eshopu PROZDRAVI.CZ tady.


Péče po depilaci?

Cukrová pasta jako čistě přírodní produkt se skvěle doplňuje s kokosovým olejem s nádhernou vůní exotiky. 

Právě kokosový olej se hodí jako přírodní regenerační prostředek po holení a depilaci, v létě skvěle regeneruje pokožku také po opalování. Díky a svým antibiotickým vlastnostem pomáhá kokosový olej předcházet podráždění pokožky a nepříjemným zánětům.

Čistý panenský kokosový olej najdete také pod značkou Purity Vision.

Více o kokosovém oleji Purity Vision.

Posilující sérum na vlasy s tamanu olejem

posted May 24, 2012, 7:34 AM by admin _   [ updated Jul 3, 2016, 12:05 PM ]

Co to je tamanu olej a odkud vlastně pochází?

Panenské oleje se tradičně užívají v péči o krásu a zdraví. Mezi rostlinnými oleji lisovanými ze semen léčivých bylin a rostlin (pupalkový olej, rakytníkový olej, konopný olej, lněný olej aj.) však existují i exotické panenské oleje s původem v oblasti tropických panenských ostrovů. Jedním z nich je i kokosový olej, který působí jako účinné přírodní antibiotikum, dalším je i méně známý tamanu olej pocházející z ostrovů Polynésie.

Jako tamanu olej se označuje olej z jadérek plodů posvátného stromu polynézanů Atí. Botanickým názvem jde o Kalabu obvejčitou, nazývanou také pona nebo komba (Calophyllum inophyllum). Olej z kalaby obvejčité – tamanu olej je charakteristický obsahem pryskyřic, které ostatní panenské oleje neobsahují. Většinu ostatních panenských olejů předčí tamanu olej také svými hojivými vlastnostmi.


Účinky a použití tamanu oleje

Tamanu olej má vynikající protizánětlivé působení, užívá se jako dezinfekce při drobných kožních poraněních. Jako dezinfekce také účinně působí na nejrůznější bodance a štípance od hmyzu.

Tamanu olej působí jako přírodní anbitiotikum, stejně jako například kokosový olej. Na rozdíl od kokosového oleje se však nedá užívat vnitřně, také se nehodí jako masážní olej. Nachází však uplatnění při léčení řady kožních problémů, pomáhá při akné, hojí ekzémy, prospěšně působí i při vředech nebo pásovém oparu.

Posilující sérum na vlasy Matrix
Tamanu olej působí i proti kožním plísním, je užitečný pro poškozené nehty.

V neposlední řadě slouží i k lokálním masážím na bolestivé svaly a klouby.

Tamanu olej bývá součástí nejrůznějších kosmetických přípravků. Má zklidňující a hojivé vlastnosti, které se využívají například u kosmetiky po opalování, po holení nebo po depilaci. Jeho vyživující a regenerační vlastnosti se uplatní i ve vlasové kosmetice.

Posilující sérum na vlasy 

My vám představujeme tamanu olej v podobě Biolage Exquisite Oil značky Matrix. 

Jedná se o profesionální vlasovou kosmetiku - posilující sérum na vlasy. 

Toto sérum s obsahem tamanu oleje vlasy hloubkově vyživuje, navrací jim lesk. Užívá se také jako prevence lámání vlasů.


Kde profesionální vlasovou kosmetiku Matrix zakoupit?


Všechny produkty Matrix v eshopu PROZDRAVI.CZ.


Sprchový konopný olej

posted May 2, 2012, 2:57 AM by admin _   [ updated Jul 3, 2016, 12:21 PM ]

O konopném oleji 

Konopný olej mezi ostatními panenskými oleji vyniká svoji nazelenalou barvou a jedinečnou bylinkovou vůní. 
Konopný olej s cenným bioaktivním složením – vitamíny, stopovými prvky, fytosteroly a nenasycenými mastnými kyselinami skýtá jedinečné regenerační, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Pro tyto cenné vlastnosti se také užívá jako hlavní základní přísada konopné kosmetiky. Protizánětlivé působení konopného oleje využívá i sprchový olej Sallos – přírodní přípravek pro péči o problematickou pokožku.

Sprchový konopný olej
Sprchový konopný olej Saloos

Sprchový olej je hydrofilní, tzn. že se na rozdíl od klasického rostlinného oleje rozpouští ve vodě. Vytváří hedvábnou mycí emulzi, která současně zvláčňuje pokožku. Na pokožce vytváří lipidový film, a tím se stará o zvýšení odolnosti pokožky.
Sprchový konopný olej je založen na blahodárných vlastnostech konopného oleje. Vedle toho ve svém složení nabízí i slunečnicový, sezamový nebo mandlový olej. Obsahuje navíc esence levandule a rozmarýny, šalvěje, tea tree a lemongrasss. Tak nejenom čistí a omývá nečistoty, ale díky svému složení také pečuje o pokožku, zvláště tu suchou a ekzematickou. Doporučuje se také pro péči o pokožky s akné a při lupence.

Kde sprchový konopný olej zakoupit?



Tea tree oil

posted Apr 27, 2012, 1:16 PM by admin _   [ updated Jul 3, 2016, 11:47 AM ]

Jeden z nejoblíbenějších esenciálních olejů pochází z Austrálie, nese název Tea Tree Oil, nesprávně čajovník. Jaké jsou účinky tea tree a na co se využívá?

Co je to tea tree oil?

Tea tree oil je čistě přírodním olejem pocházející z listů rostliny Melaleuca alternifolia (anglicky tea tree, nejde o čajovník, správnější výraz je čajový strom, přesně vědecky pak kajeput střídavolistý).


Tea Tree Oil
Jaké jsou účinky tea tree oil?

Tea tree oil je vynikající přírodní dezinfekcí. Jako dezinfekční prostředek je vysoce účinný, přitom bez negativních vedlejších reakcí. Tea tree oil dokáže předcházet vzniku infekce, urychluje hojení, přitom je jemný ke tkáním a dá se užívat i dlouhodobě. 

  • Tea tree olej jako dezinfekce nepálí, nedráždí pokožku, neobsahuje alkohol ani jód.
  • Tea tree oil se nanáší na nejrůznější kožní problémy, vyrážky nebo akné. Pomáhá léčit opary nebo bradavice. 
  • Dezinfikuje pokožku po štípnutí hmyzem, vyčistí také ránu po vytaženém klíštěti. Působí jako repelent.
  • Zředěný s vodou se užívá k inhalaci při dýchacích potížích, rýmě a nachlazení.
  • V neposlední řadě pár kapek tea tree oil dezinfikuje prádlo při praní.
  • Tea tree oil je vhodný i pro domácí mazlíčky (pozor pro kočky je toxický!). Ulevuje při nejrůznějších kožních obtížích. Má schopnost odpuzovat hmyz, takže působí i proti blechám.


Jak využívat Tea Tree Oil (TTO)?

Jako dezinfekci na drobná poranění

  • Drobná poranění, menší odřeniny a ranky nejprve omyjte čistou vodou, poté naneste (zředěný) Tea Tree olej.

Jako dezinfekci štípanců

  • Pokud vás štípne komár či jiný hmyz, naneste TTO přímo na ránu jako dezinfekci, prevenci zánětu a svědění. Obdobně lze olej využít i na kousnutí klíštětem.

K přípravě přírodního repelentu

  • Smíchejte pár kapek TTO s některým s přírodních olejů (olivový, mandlový, hroznový aj.) a naneste na pokožku. 

K péči o pokožku

  • TTO lze využít na nejrůznější pupínky a vřídky. Podporuje hojení a zabraňuje infekci. 

Na opary

  • Stejně jako na pupínky je TTO prospěšný na opary (jako prevence i na již rozvinutý opar) nebo bradavice.

Na kožní plísně

  • Při plísních, infekcích nechů, záděrkách či zápachu nohou aplikujte na postižené místo ředěný TTO několikrát denně.

V domácnosti

  • TTO lze přidávat k běžným čistícím prostředkům - posílí jejich účinek, dodá jim antibakteriální a protiplísňové vlastnosti a jemně je provoní. 
  • Ředěný s octem poslouží TTO jako antibakteriální aviváž při praní prádla.

Kde sehnat Tea Tree Oil?

Tea Tree Oil se dá běžně zakoupit i v českých eshopech.

Originální, 100% čistý Tea Tree Olej Australian Bodycare najdete v eshopu PROZDRAVI.CZ.






1-7 of 7